Pulènta dè pàtati
di Doriana Paganoni 17-02-2021
		
			Pulènta dè patàti
	Fàa bói i tartìfoi cola la pèl.
	Pèlàa e sgnicàa i tartìfoi pò mètei èn de 'na pignàta con 'n pìt dè bütéer frèsch (sè pó usàa a 'n pìt de pàna se pròpi).
	Mèt gió pòoch àla òlta ol fórmai taiàat a tochéi, mètèch gió 'nsema a gràna gratàat.
	Mètech sàal e péver a piaśé segònt i güsc'. 
	Fàa rustìi 'n bèl tochèl dè bütéer cola scì-ola e sà la piàas, àach 'na fìśa dè ài ( par vès bùu là dè ciapàa 'n cólóor doràat); 'na bèla sfèrsada e 'l piàt lè prónt.
	Sicóme l'è 'n piàt lengéer, al se marida bée coli lügàneghi, cudighìi, mortadèla ó àa salàm dè tèsta còc’.
	 
Polenta di patate
Fare bollire le patate con la buccia. 
	Sbucciare e schiacciare le patate e mettere in pentola con una piccola quantità di burro (si può usare anche panna). 
	Aggiungere, intanto che si tiene mescolato, poco alla volta il formaggio tagliato a pezzetti alternando a grana grattugiato. 
	Aggiustare di sale e pepe a piacere. 
	Terminare con una bella dose di burro precedentemente fatto soffriggere con cipolla e se piace, uno spicchio d'aglio 
	(per essere buono deve assumere un bel colore dorato).  Una bella sferzata.
	Poiché è un piatto leggero, si accompagna a salsicce, mortadella, salame cotto.
 
      