Saltasù (dùls)

Castagnole


Saltasù

par 4 géet

- 3 öof

- 100 g de züchèr

- 100 g de bütéer

- 250 g de farina

- 1 bustina de vanilina

- 1/2 bustina di levàat

- 'n pizzech de sale

- 'n limù da sgnicàa (vargüu i mèt ol làc')

- limù gratàat

- Oli de somezi q.b.

Se ciapa 'na biella se mèt giò 'l bütéer e 'l zuchèr pò se romp 'n öof ala olta e se 'mpasta bée, al ghè va 'n pizzech de sàal e àa 'n limù sgnicàat fò ma prüma  gratàa giò 'mpóo de pèl.

Adès se ghè gionta giò la farina, 'l levàat e la bustina de vanilina e se mès-cia bée..

Adès cola padela con giò l'oli de somezi, pizzach sòta 'l föoch e portàl a temperadüra (méi miga esageràa 170°) e adès al và töc' sü col cügiàa 'mpóo del impàst e picàl giò 'ndeèl oli (stìi atenc' a miga scotàs).

I va lagac' giò a rosolàa bée da tüti li part presapòch duu münüc' ogna üu e pò i va töc' sü cola caspola e mès sura ol piàt 'ndua ghè la carta asorbent par sügai 'mpóo dal oli. 

Castagnole

per 4 persone

- 3 uova

100 gr. di zucchero

100 gr. di burro

250 gr. di farina

1 bustina di vaniglia

1/2 bustina di lievito

un pizzico di sale

un limone da schiacciare oppure un poco di latte

scorza di limone

olio di semi per friggere q.b.

Si prende un teglia, si mette il burro e lo zucchero  poi si rompe un uovo per volta si impasta bene, si aggiunge un pizzico di sale, scorza di limone e si chiaccia il limone (o in sostituzione il latte).

Ora si aggiunge la farina, il lievito e la vaniglia e si mescola bene.

Si porta a temperatura l'oilio di semi (mai esagerare circa 170°) ora si prende con il cucchiaio un poò di impasto per volta e si mette a friggere (attenti a non scottarsi) facendolo ruotare per una cottura omogenea per circa due minuti. Si tolgono con la schiumarola depositandoli su un piatto con carta assorbente per assorbire l'olio.

(spolverare con zucchero a velo)



'l ghè nè amò